Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Търси се …

PrintE-mail

There are no translations available.

Един човек, пенсионер (на 67 години) беше пребит от „непознати” младежи. Причината – внучето му, което той разхождал, заприличало на ром на нападателите. Побоят е станал в Борисовата градина (центърът на София) до стадиона на ЦСКА. Възрастният човек (очевидно добре образован и възпитан) си спомня, че на една от татуировките видял надпис на английски „кръв и…” – нататък не разбрал.

За всеки, запознат с неонацистките организации в България, е ясно, че става дума за „Кръв и чест” (Blood and honor) – прохитлеристка организация със свои поделения в немалко европейски държави. И във всички държави, членуващи в ЕС – тя е забранена. Изведена е извън закона – и съответно ситемно преследвана. Примерно в Германия дори самото членство или деклариране на някаква, каквато и да е, дори косвена съпричастност към „Кръв и чест” вече е углавно престъпление. Така е и в Русия. И в Испания, и във Франция. У нас обаче не е така. „Кръв и чест” не е преследвана от закона, макар че България е победена страна от Втората световна война и по смисъла на Парижкия договор (от 1948 година) е длъжна да бъде особено внимателна към подобни организации на своя територия. Нещо повече – по-възрастните сигурност си спомнят, че допреди 30 години България изплащаше репарации на Гърция. Пак по силата на този договор. Толкова ли ни е къса паметта? Още предния месец предупредихме за опасността от „Кръв и чест”, е и какво, последва – нищо.

Впрочем това не е първата изява на „Кръв и чест” за която се шуми. Малцина сигурност си спомнят за погрома върху ромския клуб в Сандански през 2011 година, когато убиха един човек (ром). Той беше дело на българския кандидат на евродепутат, издигнат от „Кръв и чест” Николай Йовев – Горския. Наказанието – година и половина затвор – за ликвидиран човешки живот и палеж на обществена сграда! Защо не го помилваха направо, така момчетата от „Кръв и чест” нямаше да чакат 2015 година за да пребият възрастния човек в София. Не е смешно, трагично е. Защото МВР много добре знае, че сборния център на „Кръв и чест” е точно в кафето на стадиона на армията. Това всеки софиянец го знае, дори и петгодишните. Но МВР не ги арестува. А защо ли?

Дали е случайно, че МВР още не знае, че основните организатори, заедно с управляващата ВМРО на прословутия Луков марш са тъкмо „Кръв и чест”. И дали „Кръв и чест” в момента не се чувстват като коалиционни партньори на управлението, щом като са в единодействие с ВМРО? Дали е случайно, че кандидатурата на престъпника Йовев беше подкрепена от Павел Чернев и неговата партия „Националистическа партия на България”. Дали е случайно, че точно тези момчета бяха и в основата на палежа на Джумая джамия в Пловдив? Дали и това не знае МВР? Защото ние го научихме от техните справки. А ако случайно министър Бъчварова сега го научава, то дали и отива да е министър на това министерство?

Междувременно, дали плод на случайност, стана ясно, че момчетата претрепали 3-годишния Христо (майка му е с мургава кожа и дори наглост – снима се с африканска прическа!), а именно Ал. Донов и Патрик Първев са фенове на неонацистите и чред къквав побой са го приучавали на чест и ред. Ред, различен на който го е възпитавала майка му – очевидно не партиотарка, щом работи за шведите, каква да е. Пак кръв и чест, пак гологлави яки младежи, пак неонацистки символи, не стана ли малко много? Защо не ни кажат, че са от «феновете» на ЦСКА и покрай това са научили «как стават тези работи», как се постига чрез детска кръв мъжка и патриотична чест? И тях ли няма да ги съдят, макар че са пълнолетни? Дали ВМРО и Ангел Джамбазки ще застанат в тяхна защита? Слава на Всевшния, тях, побойниците, поне ги задържаха. Поне засега, но неясно докога. Но убийците на 16 годишния Георги (пак в Борисовата градина) още се търсят. Било момче на възраст под двадесетте, с кръв по лицето. Пак твърде късо подстриган (най-вероятно гологлав), пак с подобен външен вид, поне това личи от снимките, разпространени от МВР. Дали ако се разтърсят сред юнаците от „Кръв и чест” няма и него да открият.

И биячите на възрастния човек още не са хванати (задържаха само един, а са били читири-пет). Очевидно е много трудно да е наобиколи Борисовата градина (впрочем там станаха поредица от убийства, дали пак „Кръв и чест” нямат и някакво отношение към тях?). Много е трудно да се привикат лидерите на „националистическата партия” и да се приберат за справка? Много ли е трудно да се привика и депутатът Каракачанов за да даде повече информация за тях? Много е трудно. Защото „Кръв и чест” са организаторите на Луков марш. А само след 6 месеца пак ще трябва да се организира факелното шествие, на което доскоро можеше и да се види и евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки (зам. председател на управляващата ВМРО). ВМРО и Сдружение на българските футболни привърженици (разбирай „Кръв и чест”) организираха миналата година и прословутото „шествие срещу имигрантското нахлуване”, на което Джамбазки направи открити ксенофобски и расистки призиви.

Прокуратурата мълчи. Въпреки, че беше сезирана от Българския хелзинки комитет. МВР мълчи, въпреки че знае всичко това. Мълчанието е злато, защото ВМРО е официално регистрирана българска партия и сега коалиционен партньор в управляващата коалиция, на чието съучастие във властта особено много държат реформаторите. А сега те властват и дори се опитват да овладеят прокуратурата. България не е Германия. Там подобен инцидент би предизвикал огромен скандал и провал на християндемократите. Там само преди месец осъдиха над 94 годишния счетоводител на Аушвиц за съучастие в нацистките престъпления. Присъдата е ефективна. Там, в Германия, прошка за такива престъпления няма. У нас още търсят биячите на възрастния човек, които само слепите не са видели и глухите не са чули. Още се чудят дали претрепалите тригодишна Христо са подбудени от детинска лудория, или от случайни обстоятелства. Още гонят Михаля (разбирай убиеца на 16-годишния Георги). А дотогава … До тогава „Кръв и чест” ще пуска официални медийни съобщения, като това от 24 юли, че те не са това, което са, че те не са пребили възрастния човек с внучето, че те не познават юнака Патрик, ами са „патриотична младеж”, бореща се срещу сегашното „мафиотско-олигархическо статукво в България”. Ако остане до тях, те сигурно не познават и Йовев, и Джамбазки и даже братята си (по партия), ако че са татуирали партийното лого на кожата си. Така е докато ги търсят, после идва братска прегръдка и възхвала за героичните им дела.

clip_image002