Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Кормане, Кормане…

PrintE-mail

Saturday, 30 April 2011 15:17

There are no translations available.

„Само от истински приятел става истински предател.”

Народна мъдрост

Открито писмо от Станислав Анастасов, заместник председател на Младежко ДПС

Добре, само едно не разбирам. Не едно, доста неща са. Да започнем с това: как може един човек за толкова кратко време да се промени толкова много – много над средните човешки възможности, много извън границите на логичното и може би в сферата на не толкова прозрачните мотиви. Нека това не бъде нещо повече от един анализ на очевидните неща, с които ни засипа в изневиделица нашият млад народен избраник от Добрич (въпреки, че пак нямаме такъв там, съжалявам добруджански юнаци).

Друже, какви са тези писма по никое време – време в което трябва да се готвим за избори и местната власт? Какви са тези действия, с които по най-видния начин се опитваш да всяваш разкол в организацията в Добрич? Какви са тези резултати, които те докараха дотам, че хората които гласуваха за ДПС през 2009г. в Добрич да не искат ти да ги представляваш в Българския парламент?

И както е това „кърваво писмо” (да не си гледал и ти много стари филми?) в стил на К.Д., което няма как да не те свърже с него?! Десет години. Десет години друже, не си бил видял и ти какво става в ДПС ли? Да, вярно, по-добре е от 25-годишната „заблуда” на К.Д., но не обяснява защо през тези последни 10 години, ти не си и намекнал за „проблемите”, за които говориш в писанията си.

„ДПС има спешна нужда от демократизиране и модернизиране, защото смятам, че партията днес е по-централизирана и капсулирана от когато и да е било през последните 10 години.” Приятелю, да ти напомня ли кой поставя за пръв път този въпрос на Национална конференция на ДПС – д-р Ахмед Доган, 2001г. К.Д. като пряко отговорен за организационната дейност трябваше да реши този проблем, но по негови собствени думи и странна логика той призна провала си и че резонно е бил отстранен от поста на зам.-председател по организационната дейност. Няма обаче как да подмина факта, че най-силния инструмент, и то успешен, за демократизиране и модернизиране, за работа отдолу-нагоре и декапсулация е Младежката организация на ДПС. Забрави ли този факт? А забрави ли, че беше председателят на Младежко ДПС с най-дълъг мандат – почти 4 години. Защо през цялото това време, като член на ЦОБ по право, не взе думата нито веднъж да говориш за подобни неща (при условие, че също ЦОС и Областните председатели на Младежко ДПС са членове на ЦС!)? Каква е истинската причина за промяната на мнението ти? Дали не е факта, че вече не си Председател на Младежко ДПС, тоест пръв сред равни младежи, а стана не много успешен народен представител. Дали не се дължи на факта, че нямаш кой знае колко смислени изказвания от трибуната и абсолютни никакви законодателни инициативи за тези 2 години. Или може би е друга, но все още си свенлив да я споделиш с нас, та трябва да гледаме сега към кого ще се ориентираш…

А дали да не попитаме и избиратели на ДПС от 8-ми МИР Добрич колко често си бил там и какво си направил за тях. Ако намериш отговори на тези въпроси за себе си, тогава нямаше да ни задаваш безсмислени такива и да ни говориш за „Интерес и цели, които много често са прикрити или на малка група от хора с неясен пред обществото облик, ценности и морал”. Пак за твоя К.Д. ли говориш. Питам, защото с изключение на него абсолютно всички членове на ЦОБ и Парламентарната група имат доста ясен публичен образ и при всяка своя стъпка се радваха на медиен интерес. Не като К.Д., на сянка и на тихо.

Уважаеми, говориш ми за хора с бели, сиви и черни петна в биографиите. Дали ще бъде възможно да хвърлим един поглед на твоята, че там май също има доста бели. А дали нямаш бели петна в паметта, та обвинявайки ЦОБ и ПГ че нямат никакви законодателни приоритети, не си спомняш че още през Октомври 2010 в Банско на изнесено заседание се очертаха тези приоритети в рамките на Европа 2020? Или пък имаш бели петна в познанията, за да твърдиш че ЦС е законодателен орган (какъвто определено не е), и че има партия в Европа или зад океана, чийто заседания са открити за медиите? Хайде, това ти е простено. Но да си икономист по образование и да ми твърдиш, че бюджетът на партията е непрозрачен и неясен…просто виж докладите на Сметната палата за ДПС, има ги още от 2006г. в интернет.

Не мога и точка по точка да не ти разгледам интересните умозаключения друже, и да не ги доразвия:

„1. всички наши колеги, някога имали принадлежност към структурите на бившата комунистическата ДС, които с действията си са навредили на обикновени български граждани и са допринасяли за устойчивостта и продължителността на тоталитарната и репресивна държава, нямат моралното право да трасират настоящето и бъдещето на ДПС, заемайки отговорни публични и партийни постове;”

И ти май не си чел статиите на Васил Маргаритов за ДС. „Великата ДС” – един от многото инструменти на репресивния апарат на комунистическия режим, инструмент подчинен на ЦК на БКП, той пък от своя страна е бил подчинен на редовите членове на БКП. Един от които е независимият ти колега К.Д. – питай него, той ще ти разясни с детайли.

„2. получените от вас, г-н председател, хонорари и съмненията около тях са огромен негатив, както за вас самия, така и за цялото ръководство;”

ВАС се произнесе по този казус, но ако смяташ, че си по-компетентен от всички негови членове, дай и ти една обосновка. Знаем, че имаш мнение по всеки въпрос. Все пак, кога казваше истината? Когато говориш, че ”председателят не спазва Устава и Програмните документи на Движение за права и свободи и уронвате престижа на партията, както и системно неизпълнявате задълженията си на народен представител„ или преди, когато казваше че„Г-н Ахмед Доган е един от най-успешните политици в България. Той има много добра интуиция за правене на политика и подбиране на кадри. Реалист е.”?

„3. по Случаят Ахмед Емин, партията все още очаква вашия ясен и окончателен отговор, за това защо се стигна до там?”

К.Д. е като оракул за теб. Най-добре ще е пак да се обърнеш към него по този въпрос, той е човекът, който последен е разговарял цели 2 часа с Ахмед Емин преди нещастното събитие.

„4. избягването на откритост и публичност, пред обществото, медиите и в преки срещи с избирателите ни в страната, Р.Турция и Европа е неадекватно политическо поведение;”

Партията ни е най-предвидимия политически субект в страната, не знам как си стигнал до този извод. Да не споменаваме, че в твои интервюта отпреди 1-2 години сам го заявяваш.

Корми, последна молба. Когато твърдиш, че сам си станал народен представител от Добрич и хората са гласували за теб лично, те моля да си припомниш няколко факта. Колко те познаваха в Добрич, когато отидохме там да правим кампания? Май някои се шегуваха, че сме „парашутистите от София”, помниш ли? И как си представяш ти твоята дейност като Народен представител – само в залата на НС или между хората?

Нека само ти напомня, че си избран от пропорционална листа – тази на ДПС. Виж, К.Д. наистина е мажоритарен кандидат, той може да твърди, че е избран като индивид. Но няма как веднъж да си избран от листата на ДПС да искаш да останеш като независим народен представител и да лишиш Добруджа от още един народен представител (другият ни го взеха Гражданите за Европейско Развитие на България). Нямаш морално право да правиш това приятелю и актива на ДПС и хората от Добрич ти го заявиха вече и в писмен вид.

Бъди жив и здрав, очаровани сме, че ни благодариш за търпението друже, но то си има цена, която ти явно не знаеш.