Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer
Книга 82
There are no translations available.

Терор

Повтаря ли се историята?

There are no translations available.

Атентатът в Париж окончателно убеди и най-невярващите, че така наречената Ислямска държава (ИД) успя най-вече да всее повсеместен страх от съществуването си. И за съжаление, трябва да признаем, те го наложиха. Париж е в извънредно положение поне за още три месеца, с опция за неговото продължаване. Брюксел, центърът на Европа, затвори метрото и учебните си заведения за седмица. Рим е в повишена опасност от атентати, същото е и в Лондон. И има основание. Терористите от ИД само за месец ликвидираха над 500 човека – в Париж, в руския самолет над Египет, в Турция и т.н. и т.н.

» Read more...

There are no translations available.

Политика

Лъжата като истина и истината като лъжа

There are no translations available.

Фели Таджер

Има един много стар принцип – когато не казваш истината – повтаряш лъжата 100 пъти, докато общественото съзнание я възприеме като самата абсолютна и необорима истина. Принципът беше широко използван от Йозеф Гьобелс, министър на пропагандата (забележете) и на просвещението в хитлеристка Германия от 1933 до 1944 година. Гьобелс остана в историята. Като един от най-големите престъпници на 20 век. Сега методът му се ползва масово от всевъзможни политически и икономически структури с цел тяхното обществено утвърждаване. Да, ама все пак става въпрос и за необходимо количество интелект при такава манипулация, така че да не лъснат белите конци по шевовете на поредната обществена измама.

» Read more...

Удари под кръста при Реформаторите. Кой рови в мръсното бельо на Радан Кънев ?

There are no translations available.

Мария Ангелова

Отзвучаха “мръсните избори” и трагедията в “Арена Армеец”, но остана гневът на гласоподавателите заради фалшифицирания вот. Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев от ДСБ не спря да се хвали с изборните резултати във Враца и Монтана и жаден за власт се присламчи към победата на ГЕРБ, но си замълча, когато кандидат-кметът на РБ във Варна Чавдар Трифонов напусна реформаторите. Трифонов заяви: “Съществуват тежки разделителни линии между нас.” Според него изборите са опорочени, а негови колеги твърдят, че е бил подложен на “политически натиск”. Но Кънев, сложил розовите очила, повел ни към светлото бъдеще, окрилен от победата, така се беше развихрил, че обвини полицаите, които протестираха заради орязаните им социални придобивки,че са ръководени от мафията, която била ръководена от тъпи хора.

» Read more...

Губиш ли, когато печелиш?

There are no translations available.

Емине Гюлестан

2009 година на парламентарните избори “изгрява” звездата на ГЕРБ. Бойко Борисовата партия “бие” по думите на Борисов тройната коалиция. Тогава Борисов даде своя часовник на Цветанов, защото се хванали на бас и така с игри и закачки настъпи нова ера в българското политическо летоброене. Това беше интересно да се наблюдава, както за присъстващите в зала 3 на НДК, така и за зрителите пред телевизорите, дочакали пресконференциите. Но 2009 година се случи нещо много по-интересно, ДПС получи 592 381 от гласовете. Този резултат е най-голямото увеличение на електорална подкрепа за Движението до сега. Но този резултат нямаше политическа стойност, а всъщност ДПС беше един от победителите на парламентарните избори през 2009 г. и въпреки това Движението беше в опозиция в продължение на почти 4 години.

» Read more...

There are no translations available.

Съдебна реформа

Забравихме ли за отговорността на съдиите?

There are no translations available.

проф. дюн Владимир Петров

Корупционните комбинации на съдийското трио Теодора Нинова, Светлана Калинова, Геника Михайлова не свършват само със скандалното решение по делото за собствеността на “Хилендарския Метох” в Банско. Те продължават вероятно с множество други дела, поверени от правилата на Гражданския процесуален кодекс, уж за справедливо, законосъобразно решаване, на тази безобразна тройка от корумпирани съдии. Казусът за “Хилендарския метох”, може да бъде изучаван като учебен пример за истински опасната корупция, за която обществото нехае или не иска, съзнателно или несъзнателно, да я разпознае като плесента, която е обхванала и души българската правна система.

» Read more...

There are no translations available.

Бюджет

Панацея ли е фискалната политика?

There are no translations available.

Георги Петров

Разходването на бюджета, както и целите, които биват залагани в него са приоритет и отговорност на всяко правителство. Последните няколко години непрестанно се акцентира на фискалната политика, като предпоставка за икономическата стабилност на страната, но така ли е в действителност, или както и при КТБ, това е прах в очите на електората.

Настоящия анализ ще даде отговор на тези въпроси, а именно: 1.) Как се разходват средствата заложени в държавния бюджет, както и измененията в гласуваните разходи на държавните министерства, 2.) постигнати ли са заложените цели, 3.) кои са източниците на финансиране.

» Read more...

You are browsing in category: Книга 82