Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer
Книга 24

Пенсионната реформа

25 February 2011

There are no translations available.

Във връзка със зачестили запитвания г-н Хасан Адемов, народен представител и член на социалната комисия, даде разяснения за последните промени в Кодекса за социално осигуряване, касаещи новите правила за придобиване право на пенсия.

» Read more...

Изборното законодателство в България 1940-1944 г.

25 February 2011

There are no translations available.

доц. д.п.н. Тодор Галунов

Изборната практика и изборното законодателство от периода 1879-1940 г. въпреки слабостите си и не стигна до системни драстични дискриминации на основата на етнически и религиозен признак. През есента на 1940 г. обаче българските управляващи започнаха интензивна подготовка за присъединяването на страната ни съм подписаният на 27 септември 1940 г. в Берлин Тристранен пакт между Германия, Италия и Япония, който си поставяше задачата за установи „нов ред” в Европа и Азия. „Новият ред” извършването на редица дискриминационни и човеконенавистни действия, които бяха задължителни както за самите държави така и за техните потенциални съюзници.

» Read more...

Салют за ДС – 2

28 February 2011

There are no translations available.

Васил Маргаритов

Отдавна е известно, че армията, полицията и тайните служби, сформирани при една политическа система, се оказват съществено предизвикателство при нейната смяна – и то в такава степен, че управлението на смяната е в състояние да влияе върху историческите процеси и върху гражданския мир. Приемствеността на изпълнителната власт при демократичните режими се характеризира с по-различни механизми и в тази връзка смело може да се каже, че това е един от аспектите на демокрацията – колкото по-малко дейността на полицията и на тайните служби зависи от смяната на правителството, толкова по-демократична е системата.

» Read more...

2011 - годината на доброволчеството

25 February 2011

There are no translations available.

clip_image002Ракшан Моллова

Поводът за статията е настоящата 2011 година, обявена от Европейската Комисия за Година на доброволчеството. Ако се върнем назад във времето в живота на всеки от нас и/или погледнем в настоящето, ще открием периоди, моменти, когато сме вършели някаква дейност на чисто доброволна основа. А дали сме си задавали въпроса какъв е ефектът от нея за самия човек-доброволец и лицето и/или групата от хора, в чиято полза сме извършили нещо. А дали сме си мислели, че сме извършеното от нас на доброволна основа е било напразно, просто защото не получаваме материално възнаграждение.

» Read more...

21 December 2010

There are no translations available.

Рубрика "Памет"

Керим Молла Хюсеин

25 February 2011

There are no translations available.

Връщам се в спомените си за онези дни с болка в сърцето. Това бе времето, когато мечтите и надеждите ми за бъдещето се сринаха и бяха стъпкани и унищожени безвъзвратно.

Роден съм през 1960 в Долни Воден, едно малко, китно селце в полите на Родопите. От малък имах мечта – да уча медицина в университет и да стана лекар. Четях много, бях прилежен в учението, но уви това не бе достатъчно за да имам отлични оценки.

» Read more...

Галерия “Хермес” представя Лия Али

25 February 2011

There are no translations available.

liaРодена 09.11.1986г. в София
2005 - завършва Национално училище за изящни изкуства "Илия Петров"
2009 - завършва Национална Художествена Академия - София
2011 - февруари Изложба "Магията на водата"-Съюз на Българските Художници ул.Шипка 6
2011 - февруари Изложба "Вдъхновение"-Галерия "Ведарт"-Цариградско шосе 71
2011 - февруари изложба "Центриране"-Галерия "Лик"-ул.Лайош Кошут 37

» Read more...

You are browsing in category: Книга 24