Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer
Книга 81
There are no translations available.

Изборите

Фантасмагорията като реалност (или ръст в застоя)

There are no translations available.

Фели Таджиер

Донесоха ли местните избори нова политическа реалност, както смята лидерът на ДПС Лютви Местан, или – не, както твърди лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев? Нека все пак да видим цифрите. А те са еднакви за всички. Все пак – това са едни и същи избори за едни и същи партии на едно и също място и време.

Но първо да се спрем на „понятието нова политическа реалност”. Очевидно се подразбира „резултати, различни от установеното политическо статукво до преди провеждане на местните избори”.

» Read more...

Между историческите пробиви и компромиси

There are no translations available.

Емине Гюлестан

“Направихме исторически пробив в Кърджали…” каза Радан Кънев в нощта след изборите, когато кандидатът на Реформаторския блок взе 9.62% и се класира на второ място на кметската надпревара пък в София. Тезата на председателя на ДПС Лютви Местан за препозициониране на властта след изборите, изглежда е “страхувало” доста представителите на реформаторите, щом 2-та съветника в местния парламент в община Кърджали се оказват повод за такава радост. “Как да се надскачаме като след една година, в която ръководим най-тежките ресори, си увеличаваме резултата.

» Read more...

О, ИЗБОРИ – О, ЧУДО!!!

There are no translations available.

ПРЕДИЗВЕСТЕНА ПОБЕДА НА ГЕРБ,

ОПОРОЧЕН МЕСТЕН ВОТ,

ДЕЗОРИЕНТИРАН ИЗБИРАТЕЛ

Мария Ангелова

Армия от 42000 души се беше устремила да атакува общините на местните избори в 12 314 секции. Изборите за кметове и местен парламент се проведоха паралелно с национален референдум за електронното гласуване. Настъпи хаос и бъркотия.Злоупотребите по места бяха стотици. Имаше голям процент недействителни бюлетини и недостоверни протоколи.

» Read more...

There are no translations available.

Съдебна система

Корупция или безхаберие

There are no translations available.

(отново за компетентността на някои магистрати)

проф. дюн. Владимир Петров

Обстоятелството, че съумяхме с колегата адвокат Аршинкова да принудим вещото лице Валентина Едрева да се отведе не промени с нищо хода на дело № 447/2012 г. на Първо гражданско отделение на Върховния касационен съд. Точно обратното, съдебният състав, сякаш раздразнен от нашата „дързост” на два пъти да оспорваме отказа на съда да отведе вещото лице, още по-мотивирано започна да провежда предварително изграденото и очевидно пристрастно намерение, да отхвърли иска за собственост на нашите доверители. Самият съдебен състав изпадна в невъзможност да ползва вещи лица по делото, поради опитите на едно от новоизбраните вещи лица да се пазарят със съда по размера на хонорара, който да им бъде заплатен за „безценната” експертиза.

» Read more...

There are no translations available.

Имунитет

За Сидеров – с омерзение

There are no translations available.

Историята около имунитета на Волен Сидеров заприлича на цирк. Без съмнение Сидеров има маниакални и психосоматични проблеми. Той се изживява като вожд,като неразбран от народа си, като артист, като войник, като боксьор и философ, като теолог и атеист, като хайдутин и като поет, като воевода и естет. Все роли несъвместими в рамките на една личност. И това не е факт от днес. Нека си припомним, че при първата си поява като депутат в Народното събрание той обяви, че народните представители са стадо „грухтящи свине”. Още преди това той се изживяваше като философ с поредица от сколастични (според мен и псевдонаучни) статии в „Монитор”. После се изживяваше като ментор на християнсоциализма, а още преди това – като гол модел (виж вестник „Дума” с негови голи „артистични” снимки), а още по-преди като журналист и фотограф, а още по-преди като поет-анархист. Така че смяната на ролите (или по-точно на самоличностите) – в рамките на минути – е негов патент. Сега може да е боксьор, а в същото време теолог. Но това не е проблем на Народното събрание, а на друга, неполитическа (по-скоро медицинска) институция.

» Read more...

You are browsing in category: Книга 81