Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Обръщение

PrintE-mail

Wednesday, 31 August 2011 13:22

There are no translations available.

Поводът да напишем това отворено обръщение са новите прояви на депутата Корман Исмаилов. Въпреки че до този момент почти всички от най-близките му хора, спомогнали за кариерата му в ДПС и още повече – вкарали го в Народното Събрание на Република България, му писаха, той не само че не благоволи да застане пред тях и да отговори на сериозните им въпроси, а продължи да обикаля медии, да развива всевдовизии и най-основното: да се чуди как да изтъргува мястото на ДПС в 41-вото НС, което той заема без каквото и да е морално право.

Корман, може да не ти е приятно, че вече не си част от нас, все пак това не означава, че не дължиш отчет пред нас. Все пак ние те направихме Народен представител от младежката квота, и ти трябваше да ни представляваш там. В този ред на мисли няма как и да не ти зададем някои въпроси, породени от твои изказвания, в които противоречието вече изкриви и тридименсионалната система на пространството на нормалното.

1. Корман, изпратихме те в парламента като бекбенчър , тоест ти трябваше само да подкрепяш и внимателно да проникнеш в работата на парламента и парламентарната група на ДПС. Да, това отнема време, все пак изисква да се натрупа опит. Рядко един мандат е достатъчен за това. Но ти съвсем се обърка и започна да се изживяваш като гуру – задаваш ценности, определяш кои са правилни и кои не (няма как да подминем и факта, че нищо конкретно не каза). Та кой ти каза, че това е новата ти роля и ти затова си в парламента? Къде си чувал 2-ма души да задават ценностно пространство за 7 милиона?

2. Спомняме си всички Корман, как ти преди критикуваше Атака. Така яростно. Дори смяташе, че такива партии, както на запад, трябва да бъдат забранени. Спомняш ли си за идеята ти за улична кампания с презервативите „Атака = СПИН, да се предпазим от вируса!”. Явно обаче вирусът те е пипнал и теб. Можеш ли да ни обясниш, как от яростен противник на съществуването на Атака стигна до думите:

„В заключение, бих желал да обърна вашето внимание върху следното. Преди още да бъдат формулирани мотивите за настоящия вот, вносителите прибързаха да пришият Партия „Атака” към ревера на управляващите с цел по-бързо да ги дискредитират и ерозират.
Уважаеми колеги от ГЕРБ, не беше отдавна времето, когато с ентусиазъм и пламък аплодирахте злословенето наляво-надясно на лидерите на „Атака” от тази висока трибуна.”

Как стана това Корман, кога се притесни толкова много за бъдещето на ГЕРБ и Атака? Как така се озова в лагера на Атака при гласуването на вота на недоверие? Те ли новото ти убежище?

3. Имаше един митинг в Добрич, Корман, денят преди деня за размисъл. Там ни говореше, в квартал Балик, за ГЕРБ като полицейска партия. Продължи да го правиш и след като влезе в парламента с наша подкрепа. Какво обаче продиктува промяната на тази позиция в теб? Питаме те неслучайно, понеже подкрепи полицейското правителство на ГЕРБ при вота на недоверие срещу полицейщината. Та пак те питаме, какво стана? Полицейщината започна да ти харесва или изпитваш някакви симпатии към полицията? А спомняш ли си, че ти не подкрепи това правителство на ГЕРБ при съставянето му?

4. Интересна коалиция между кумира ти Дал и Капон, Корман. Виждаме, че обикаляш, за да я рекламираш. Направили са те нещо като говорител на К.Д. и Мария Капон. Все пак, на какво се гради тази коалиция? Споделени ценности?! Какви? Духовни или материални? Как въобще се вписвате с К.Д. в представата за една народна партия, дали сте се замисляли? Това да не е коалиция на пропаднали политици, които са готови да се предложат на всеки, който е на власт, било то Атака, ГЕРБ или който и да е?

Корман, винаги ще имаш право на отговор, но не си мисли, че като бягаш от въпросите, ще избегнеш и отговорността. Въпросите ще продължават да се трупат като купчина камъни върху глава ти и името ти. Ти си длъжен да ни отговориш. Ние сме твоите работодатели в Народното Събрание, не забравяй това!

Подписали:

Станислав Анастасов - заместник-председател на Младежко ДПС, Турхан Каракаш - член на ЦОС на Младежко ДПС, Тюляй Мехмедова – член на Младежко ДПС – Добрич, член на предизборния щаб за ПИ’2009, Левент Мусин, член на Младежко ДПС – Добрич, Билгин Еминов, член на Младежко ДПС – Добрич, Сюзан Рамис, член на Младежко ДПС – Добрич, Мехмед Расим, член на Младежко ДПС – Добрич, Ахмед Осман, техн. Сътрудник на Метин Казак, Нури Ахмед, член на ДПС – Тервел,, Дениз Рамис, член на Младежко ДПС – Добрич, Биляй Мехмед, член на Младежко ДПС – Добрич, Нежля Амди – Ганева, член на Младежко ДПС – Добрич, член на РИК 2009 г., Пламен Ганев, зам. председател на ДПС – Добрич, Ердинч Хаджиев, областен председател на ДПС- Добрич, Фатма Капитанова, общински председател на Младежко ДПС – Добрич, Весиле Халил, общински председател на Младежко ДПС – Тервел, Иван Стоянов, Енгин Ерол, Елсевен Сали, Гюнай Караали, Левент Шериф, Орнела Асенова,Серкал Сезгин, Севинч Ибрямова,Илкер Мехмедов, Сезгюл Сезгин, следват още порписи.

Бележка на редактора: В рамките на добрия тон вече няколко пъти подканваме г-н Исмаилов да изложи своите възгледи по отправените въпроси. До този момент той не е намерил за нужно да стори това или защото въпросите имат друг отговор, с не особено лицеприятен (да речем икономически) характер, или защото той по принцип не се интересува от мнението на неговите избиратели (работодателите му). И в двата случая обаче проблемът за това той кого представлява в парламента остават.