Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Прочетено от blog.bg

PrintE-mail

Monday, 01 July 2013 08:18

There are no translations available.

25.06 15:52 - За протеститеили как ме изгубихакрасивите и интелигентните“.

Автор: politik Категория: Политика
Прочетен: 97 Коментари: 2 Гласове: 9

Последна промяна: 25.06 15:53

Може би е много добра тема за започване на блог. Всички говорят за протестите. Това е актуално в момента в България. Но нека започнем от начало...

Когато чух за Делян Пеевски побеснях. Не ме интересуваше нито защо, нито кой го е избрал. Първата ми работа беше да се запиша в групата за протеста във фейсбук. Бях един от 80-те хиляди, които се събраха за няколко часа. В 6 часа вече гордо крачех заедно с още хиляди хора по жълтите павета.

Смятам че протестирането е неотменна част от демокрацията. Едва ли има нация, която е толкова добре във всички аспекти, че все да не се намери някой да протестира за нещо. И това е съвсем нормално. Пристигаха объркани съобщения, подкрепа, колебание и в крайна сметка назначението на Делян Пеевски се отмени. Тогава започна да ми прави впечатление, че някак „удобно“ се появиха още „компроментиращи“ факти, които да подклаждат протестното настроение. Но нека се върнем на „красивите и интелигентните“. Мисля, че това определние дойде от един посредствен (поне според моето мнение) писател. Ок – в това няма нищо лошо. Но още на първия ден от простеста, някак си ми беше много трудно да свържа интелигентно и красиво с това което виждах и чувах – „червени боклуци“, „турци сте“, а в по-късните дни и „не съм платен, мразя ви безплатно“. Не знам в кой свят се нарича интелигентно да наричаш когото и да е друг човек „боклук“, особено като се има предвид че за БСП са гласували малко под милион души. Да излезеш с лозунг, че тези хора, твои сънародници са „ червени боклуци“ по никакъв начин не ми е интелигетно. Разбирам посланието на „не съм платен, мразя ви безплатно“, но омразата не е нещо градивно и нещо което да мога да причисля към „интелигентно“. Но от всичко най-голямо впечатление ми направи не-толерантността на протеста, към някой усмелил се да има противоположно на тях мнение. Всеки човек неодобряващ, несъгласен или по какъвто и да е начин неучастващ в тези протести бе заклеймен като „ комунист“, „червен боклук“. Като пример мога да посоча една снимка, която стана много коментирана напоследък във фейсбук – част от протеста минава покрай една маса, на която хора вечерят. Над 50 % от коментарите бяха толкова просташки и негативни, че дори не смятам да публикувам. Силно ме впечатли „ Толкова ли нямат мозък, трябваше поне да станат и да ни ръкопляскат, че протестираме“ (цитат по памет). Това говори за толкова голяма не-толерантност, толкова въпиющо неразбиране на чуждо мнение и гледна точка, че за пореден път ще кажа – това за мене е анти-интелигентност.

Делян Пеевски бе махнат, но протестите продължават. Защо? Протестиращите искат промяна, искат нещо ново, искат свежи хора, необременени от скандали и връзки с мафиите, искат една утопия. Искат оставка на правителството и нови избори. За съжаление излиза, че голяма част от тези хора но осъзнават факта, че дори да има нови избори, те отново няма да бъдат представени в парламента, както са и сега. Твърди се, че основната маса на простеста са избиратели на вехти и полу-разпаднали се партии като СДС и ДСБ, примесени с тук-таме някой ГЕРБер дошъл да вика „червени боклуци“ и засрамено мълчащ, когато се надига глас и срещу неговия вожд ББ. Когато бъдат попитани какво искат, неизменният отговор е „Оставка на правителството“. Ако бъдат попитани обаче кой искат да е следващия премиер, всички мълчат. Най много да се чуе едно „Ми някой нов“ – като че ли премиерите, политиците и партиите не идват от нашия свят, а от време на време някой пуска по един с парашут от небето. И НДСВ и ГЕРБ бяха нови. Видяхме какво се случи с държавата по тяхно време. Дали просто някой нов ни трябва или нещо друго?

Протест за оставка на правителството, няколко седмици след ПРЕДСРОЧНИ парламентарни избори аз лично не съм чувал да е имало някъде по света до сега. Чуват се възгласи „ ако трябва и следващите ще свалим“. Явно никой тук в момента не се интересува от дреболии като енергетика, икономика, чуждестранни инвестиции. В положението в което беше страната след управлението на ГЕРБ стабилността е приоритет номер 1 за всички нас. Сваляне и качване на правителства, раздухване на скандали и проблеми, фалшиви пропаганди, не само ще отблъснат инвестиции, а ще накарт и тези които в момента са тук да преосмислят пребиваването си. Тъй като енергетиката е в пълен колапс, са нужни спешни мерки. Когато в Гърция стотици хиляди граждани, по различни данни 300 или 400 000 заляха улиците в продължение на месеци – правителството не само не подаде оставка, а прокара докрай изключително непопулярните си икономически мерки. И това е само един пример.
Протестът е начин да изразяваш себе си, начин да изложиш проблемите си и да бъдеш чут.

Но понякога красотата и интелигентността ми идват в повече.
П.П. Не съм платен, пиша ви безплатно.

]

Провокирани мисли на една грозна глупачка

Автор: chara Категория: Политика
Прочетен: 124 Коментари: 27 Гласове: 17

Аз съм от глупавите и грозните.
Снощи гледах Референдум по БНТ.
Разбрах, че гостите искат оставка на кабинета.
Разбрах също, че НЯМАТ идея КАКВО искат след това да се случи, КАК да се случи и КОЙ да го случи.
А, и още нещо разбрах. Че сякаш не искат ГЕРБ да се връща, ама не са много сигурни.
И друго разбрах. Че се е появила професия "блогър" в милата ни република.
Ако някой има инфо къде се набират "блогъри", ще се радвам да сподели. Защо не. Всички в това пространство (на блог.бг) имаме блогове, нали така. Пък и сред нас има и умни и красиви и усмихнати. Поне те ще са доволни. :)

23.06 19:03 - Уж сме парламентарна република, а в действителност сме медиина диктатура или греша...?!

Автор: zaw12929 Категория: Политика

Прочетен: 170 Коментари: 9 Гласове: 9

Последна промяна: 23.06 20:34

Нали знаем, какво мислят американците за богатите... , а бедните са ... глупави и затова са бедни... затова днес протестичащите, които нямат проблем , богати са, красиви и умни, не могат да понесат народът на България да иска .. много малко, да живее нормално
той стигна дъното, ограбен от свои и чужди и... през
февруари протестиращите излязоха на улицата, заради високите сметки, безработицатане искаха да свалят ГЕРБ. Спазен е закона- според Конституцията:

Чл. 12. (1) Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси.
(2)
Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.

НоГЕРБ не решавайки икономическите ни проблеми (на 90% от населението- бедността и безработицата,) подаде оставка След избори на 12 май- ново управление. Колкото то не само е склонно, а прави всичко за решаване проблемите, толкова по нагло, противоконституционно, противоречво на този чл. 12 , а и на редица други се блокира страната. Вижда се кой как организира протестите, които пречат страната да тръгне по нормален, конституционно нареден път. Казват се от протестиращите безумни идеи, опасни твърдения и действия. Хвърляне камъни срещу партийни централи, за да им диктуват какво да правят и не правят. Правителството, депутатите, всеки който не се изказва за свалянето им е поодложен на терор. В разрез с всякакви демократични правила.
Ние гражданите от дни сме подложени да търпим информациите на медиите, за които целодневно няма друга тема, освен тезата на противоконституционно протестиращите.

Орешарски отзовава назначените , които противниците не одобриха, но това не промени отношението им и нищо няма да го промени- оказва се, че това е процес, при който загубилите избора партийки, заедно с ГЕРБ- неуспял да излъчи правителство искат нови избори- протестират с политически искания, получават разрешения да протестират от 18 до 20 часа, а и след 22 са по улиците. Толкова много нарушения от тези, които обвиняват БСП, ДПС и АТАКА.


Друго конституционно нарушение е искането за отзоваване назначените областни управителиетнически турци и даже българи, нобили от ДПС, били турци и започват едни лозунги, едни викания, които изразяват само омразата към хората на ДПС, които са равноправни граждани на България. Омраза разделя, а се нуждаем от обединение за обща кауза да възстановим нормалния живот на страната. Ние сме парламентарна република, а фактически сме медийна диктаура. Не чух журналист, който да каже на протестиращите, че нарушават Конституцията .
Напротив, в репортажите, противозаконната дейност се предства, като нещо похвално, направено от гражданите, които били умната част , защото могат да си плащат всякакви сметки- не са излезли заради икономически нужди, а защото не искат тези управници . Те са различни от протестиращите през февруари, коитонито са умни, нито красив, те са бедни, безработни нямат пари и когато това правителство се опитва да решава икономическите им искани, тези, богатите, умните, интелигентните с лозунги- „червени боклуции подобни антикомунистически внушения пречат, да живеем нормално.Може да имаме основателно подозрения за отношенията Ердоган- ГЕРБ, но не и към ДПС и хората му.

Конституцията повелява още :
Чл. 7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.

Ето защо моля, да се прекратят тези действия:

Като се спре от община София, от всички Общините да издават разрешения за политически протести, такива след 22 часа, а на лицата, които го правят- админидтратори да се налагат глоби.
На гражданите, носещи аругантни и политически искания, арестувани заедно сдоказателстватада им се прочете конституцията срещу солидна глоба- УРОК за научаване клаузата на Конституцията, която нарушават, а тези пари да отиват за социалното министерство - глоби с размери над 500 лева, нали те нямат проблем с доходите , а и за да се елиминират платени протестанти и да се вложи в нещо полезно богатството им да се наложи култура на протестиране, която е съобразена със закона.

Глоба за медии,като законът се прочете и на жърналистите, които са се поставили в услуга на богаташите красаввци, като по цял ден правят съобщения за организиране на протести и всеки път ако не съобщават, че протестиращите могат да имат само икономически искания да се глобяват със солидни глоби. И още- да манипулират хйората, че това НС не било предствено: от кого:не може да изискваш правова държава, докато не спазваш законите. Тези депутати и управници от 42 НС са законно избрани. Които не са ходили на избори- са се съгласили да ги представляват избраните!! Медиите да спрат да атакуват, че по голямата част от хората не били представени.
Да спре тази говорилня, за протестите : не е това дневния ред на държавата, на 1 милион безработни, хора оставени без ток ни вода, защото нямат доход , а иимат деца, които не могат да пратят на училище, докато на "протестиращите" децата учат в чужбина. Между организаторите са тези, дето са се уплашили истински от председателя на "Комисията зс борба с корупцията...", бързат да оформят демоничния образ на Атака и ледерът и, защото, ще се разбере, че той може да е и нетолерантен даже непремлив, но верен на истината... защитава народния интерес и няма да направи компромис със сегашни и минали управници... затова, нека
да оставим свобода на Орешарски да работи, а
красивите и богати да помълчат, да може правителството да изпълни конституционните си задължения, да осигури нормален живот.


Моля , стига манипулации, определяне дневния ред на държавата от тези, които избирателите пратиха зад борда.
Друга част са натирени от началници и кметове пеш или с абтобуси да ходят вечер по улиците на София са герберчета, заплашени, че новите управници няма да търпят калинки- тичат по площадите, хвърлят камъни по офисите на парламентарните партии, да ги принудят да им отстъпят властта. Тероризъм, толериран от наличната излишна администрация защото сме най бедни с най голяма на глава от населението администрация, най много молове... защото спазваме закона и търпим тези, които най грубо го нарушават... а иначе искат да минат за умни, красиви... богати, а са само жестоки, груби и нагли... които мислят- след нас и ... потоп!! Имаме ли право на истинска демокрация, където всички са равни пред закона, особено, ако това е Конституцията...

23.06 16:41 - Професия - протестиращ...

Автор: feq Категория: Други
Прочетен: 418 Коментари: 41 Гласове: 20

Не, няма да я намерите в Бюрата по труда, или където и да е… Това е мрежов маркетинг модел… Работно място – на улицата! Никой не знае кой дава парите – 15 лева до 22 часа + храна, единствено условие – да си на улицата!!! От уста на уста, от телефон на телефон, от интернет съобщение – по ел.поща, ФейсБук или другите социални мрежи… Варианти много, организатори няма, но ето откъде и дойдоха хилядите обещани „работни места”, на които всички партии заложиха. Хората весели, усмихнати, някак си прекалено спокойни…, водят децата си да ги възпитават в демокрация, носят знаменца, свирки, усилватели – всякакъв калибър, разхождат се, тук там някакви си лУМпЕНи провокират,… но какво тук значи някакви си единични индивиди?! Полицаите са любезни, покорни и много търпеливи.
На протести хората обикновено са недоволни, отчаяни, ядосани, настоятелни,... а тук (в София)всички са доволни?! Защо ли..., в малките градчета не протестират масово...

Всичко това ми изглежда прекалено идилично, за да е истинско. Прилича на сценарий на една тиха и кротка „революция”, за да може някой да си върне изгубени позиции и изгубена кауза. Някой или някои…, тези които на всяка цена искат да на върха…

(Това е една моя неделна, логическа, непретенциозна констатация на т.н. „интелигентни” протести, за които по мащабност и продължителност може да влезем в Гинес J …

Хъ дано, ама… надали

12:30 - КОЙ УЧАСТВА В ЮНСКИТЕ ПРОТЕСТИ - СРЕДНАТА КЛАСА,ИЛИ БЛЮДОЛИЗЦИТЕ НА ВЛАСТТА ?

Автор: andrei Категория: Политика clip_image001[4]
Прочетен: 27 Коментари: 0 Гласове: 1

Последна промяна: 13:23

През февруарските протести на улицата излязоха стотици хиляди хора докарани до мизерия,неможещи да покрият най-елементарните си нужди за живот и оцеляване.Десетки хора в знак на протест сложиха край на животът си.В следствие на този протест,крадливото и мафиотско управление на ГЕРБ и Борисов,бе принудено да подаде оставка.Без да се впускам в разсъждения за Служебното Правителство и изборите за НС,ще се спра единствено на реализираното Програмно Правителство на Пламен Орешарски и съпротивата срещу него,с протестите през месец Юни.
Още от първият ден на новото Правителство,изхвърлената от властта ГЕРБ,бойкотира новосформираното НС и предизвика улични протести с платени хора,предимно от криминалният контингент,маскирани като спонтанно излезли на протест граждани.Заедно към тях се присъединиха и партии неуспели да влязат със свои депутати в 42 НС,както и ибрикчиите на ГЕРБ като РЗС, ДСБ и СДС,също останали извън НС.За по-малко от няколко дена цялата конструкция на организираният протест показа своето уродливо лице,с намерението си да свали законно избраното Правителство и да предизвика анархия.
Исканията на "протестиращите"се меняха ежедневно,кое от кое по-абсурдни.Въпреки тази си абсурдност на исканията,лека полека към тях изпълзя от бърлогата си и така наречената "интелигенция",позната ни до болка през 23 годишният "Преход",със своята сервилност и блюдолизничество към всяка власт.Усетили се,че в мътната вода на "протестите"могат да предяват претенции към властта-без всякакъв срам и свян ,заявиха,че те са образованата и интелигентната част от народа,като по този начин поставиха разделителна линия,между хората от февруарските протести и себе си.Те образованите и другите от простолюдието!
Свикналата да паразитира край всяка власт-така нареклата се интелигенция,поизправи изкривеният си гръбнак,от вечно приведената си раболепна поза пред силните на деня и набрала изненадващо кураж, закрещя с искания и лозунги по площадите, не по-различни от платените клакьори на ГЕРБ.Усетила,че с Правителството на Пламен Орешрски,ще се сложи край на безметежното им живуркане край властта и раздаване на синекурни служби,воят на "интелигенцията"по улиците бе впечатляващ,но разбираем за повечето българи.От тук нататък,на "интелигенцията"ще и се наложи да бачка!
До къде ще стигне нахалството и алчността им,тепърва ни предстои да видим,но знам със сигурност,че свикналите да блюдолизват и превиват гръбнак пред властта,няма лесно да се откажат от своите привилегии и мераци за лесен живот,та ако ще и ГЕРБ да дойде отново на власт!А ,може би това е скритото им желание?!

П.П.-За да стане още по-ясно,какви хора участват в юнските протести,навярно сте забелязали,че те започват в 18 часа,в края на работното време на държавната администрация,която по непотвърдени данни наброява в България,между 180 000 и 200 000 души.До днес не съм прочел точни данни?Строго пазена тайна!За София са над 35 000 души.Ето кои хора след 18 часа излизат на протест!Там няма да видите работници.Техният работен ден е повече от 12 часа дневно,а и никой не ги кани-нали те са от простолюдието!?

Б.р. Коментарите са публикувани без редакторска или коректорска намеса