Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer
Книга 4

Вместо коментар на отминалите избори

09 Temmuz 2009

There are no translations available.

Изборите отминаха. Новите предстоят. Засега – до четири години. Но е вероятно и по-скоро. Поне за кмет на София. Време е за изводи. И така:

  1. Големият губещ е БСП. Защо БСП загуби така драматично и драстично изборите за Народно събрание, като само 25 дни преди това разликата между ГЕРБ и БСП беше 5.8%? Много сериозен въпрос, на който БСП следва сама да си отговори. За да няма съмнения, че някаква друга е причината, следва да отбележим, че и допреди изборите за евродепутати БСП беше в коалиция с ДПС и НДСВ.

    » Devamını oku...

There are no translations available.

Редакционният съвет на сайта обявява конкурс сред младежите-либерали на тема „Моите права и свободи в 21 век”. Преди писменото му обявяване беше съобщен на някои младежки студентски организации. Отзова се Мехмед Хасан от София. Редакцията има намерение да публикува всички стойностни работи на тази тема, както и да обяви в края на годината награда за най-добра работа – есе, публицистична статия или друга подходяща форма.

Ролята на името

09 Temmuz 2009

There are no translations available.

Мехмед Хасанов

Ролята на името и неговото въздействие върху живота на всеки човек е безспорнo. Изключение може би правят творческите псевдоними, доколкото отразяват вътрешното светоусещане и промените в личността на носещия го. Във всички останали случаи, името е най-естествения и нормален начин за да се индивидуализираме пред останалите. Имам предвид, разбира се и преди всичко – малкото име, дотолкова, доколкото фамилията указва повече родова принадлежност. Малките имена, разбира се, исторически са претърпели редица промени следвайки развитието на човечеството, а и определени модни тенденции.

» Devamını oku...

От записките на един полудяващ

09 Temmuz 2009

There are no translations available.

Самуел Леви
„Срам, срам… докъде стигнахме - като народ да гласуваме за Бойко Борисов… без изобщо да се интересуваме от фактите от неговата биография, от поведението му - че само се оправдава, оплаква, напада; без да се питаме този човек кога работи; без да ни интересува колко зле управлява София; без да ни интересува колко много забогатя… Кой е всъщност крадецът, корумпираният, комунистът… Аз се срамувам, много…”

» Devamını oku...

"Държавата като супербавачка"

09 Temmuz 2009

There are no translations available.

През декември 2008 г. Либералният институт на фондацията за свободата „Фридрих Науман” издаде книгата „Държавата като супербавачка”, която има в Германия голям успех.  Предстои издаването й и в България. На читателите на „Либерална библиотека” предлагаме въведението на книгата като разтоварващо четиво за „следизборен размисъл”

» Devamını oku...

There are no translations available.

image002Фондацията за свободата „Фридрих Науман”  публикува  наскоро поредния си „Дойчер вертемонитор” (Deutscher Wertemonitor) - (Германски  мониторинг на ценностите)

Може да го изтеглите от тук

» Devamını oku...

You are browsing in category: Книга 4