Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Изповедта на един заклет реформатор

Yazdıre-Posta

There are no translations available.

Рамадан Кунев

Едва сега цялостно осъзнах колко величаво мъдър и дълновиден е моят почти съименник Радан Кънев. Какво ти мъдър – той е направо титан на политическата мисъл. Колко дълбочинно е съзрял проблема на българската политическа класа, която, както той пръв прозря, се корени в самото съществуване на една особено опасна и страшно вредна партия, нарекла се ДПС. Тази партия, която прояжда като гнусна пиявица с всичко, до което се домогва. И най-вече властта – кръвта на една същинска демокрация. Проблемът на здравеопазването например са ромите. Те бият докторите от бърза помощ и за това линейките закъсняват. Основният проблем на образователната реформа отново се спъва от цигани, турци и тем подобни поддръжници на ДПС. Лично министърът Тодор Танев, известен с уникалната си ерудиция на професор, се зае с решаването на проблема, но ДПС пречи.

Проблемът в правосъдието е прокуратурата, която се командва лично от сатаната Пеевски (депутат от ДПС). Проблемът в социалната сфера са пак ромите, защото те взимат пари и така ощетяват българите. Проблемът в местното самоуправление е че много турци (ерго – кадри на ДПС) са се залепили за властта и остъргването им е трудно. Проблемът в отбраната е, че един особено опасен турчин станал заместник министър и със сигурност продава военните ни тайни на Ердоган, с когато били почти баджанаци. Бил бивш член на ДПС, като че ли има бивши комунисти или бивши депесари. Това е дамга до живот! Пак ДПС командва магистратите. Те си знаят защо. ДПС кадрува в МВР, ДАНС, специалните служби. Това го доказа по най-категоричен и безапелационен начин лично дясната ръка на гениалния наш политик Радан Кънев, видният и високо ерудиран генерал Атанас Атанасов. Асистира му маститият политик и виден пълководец генерал Дшимо Гяуров.

Медиите са изцяло овладени от ДПС като собственост. Сутрин като се събудиш и гледаш по БНТ Лютви Местан, на обяд, като се излегнеш да дремнеш БТВ ти сервира Ахмед Доган, вечер включиш да гледаш Нова ТВ ти припява майкопродавеца Йордан Цонев или Алиосман Имамов (подлоги на ДПС). Преди за заспиш, пускаш радиото и по всички станции върви лелейни апотеози за ДПС. Да не говорим за печатните медии. Там единственото островче на свободата самотен гордият вестник „Капитал”, който всекидневно бива задушаван от Комисията по финансов надзор, където агента на ДПС Стоян Мавродиев бълва глоба след още по-голяма глоба на едва оцеляващия Иво Прокопиев. Ами да говорим ли за парламента. Там ДПС коли и беси, и пее приспивни песни на ГЕРБ, които само храбрият Радан Кънев като самотния Одисей, вързан за мачтата на кораба, докато дири златното руно, разгадава и устоява.

Ами героичните усилия на наистина великомъченика Петър Москов да оправи здравната реформа, усилено саботирани от разни окопали се във властта пиявици на ДПС, които изсмукват кръвчицата на майка България. Той човека не спи, не яде, къде от мъка по болните, къде от омраза към враговете от ДПС, къде от немай къде. То щом срещне катастрофа, докато обикаля страната като един неуморен Батман, спира да помогне (ако не са цигани, те не заслужават, а и да не са турци, щото гласуват за ДПС) и после да постне снимките си в личния си сайт, щото големите медии, контролирани от ДПС, не ги пускат. Направо герой! Да не говорим за лекарствата – колко усилия положи, за да изтръгне ръката на ДПС от монопола върху цените на илачите, почти денонощно бди като една майка-орлица срещу корупцията, но гадното ДПС му пречи. Е какво направиха, че болниците да купуват само скъпи лекарства. И въпреки ужасяващо тежкото си детство, заради ченгетата от ДС – те са му разбърквали кукличките и камиончетата – ужас за всяко дете, въпреки репресиите срещу рода му от ДС (старото име на ДПС, те затова и абревиатурите са им еднакви), въпреки петвековното робство и четвъртвековното сега терористично управление от ДПС, факт е че Москов успява да надхитри подлата и измамна партия и да освободи поне малкото пръстче на поробената ни родина. Хвала и достойно ест за такива герои! Дай Боже повече такива юнаци! Той ликвидира циганската престъпност и особено ограничи зловещото удоволствие циганите да бият докторите от спешната помощ. Къде по-друго си е да не ги бие друговерец, а истински наш брат по кръв.

Опитите на ДПС да го свалят само доказват колко успешно се бори на всички фронтове министър Москов и колко силно хапе змията ДПС преди да умре. Правилно мъдрият Москов отсече: „…господин Местан въобще не го интересуват реалните проблеми нито на българи, нито на цигани, нито на турци. Става дума за оцеляването на корпорацията "ДПС". Тази корпорация, която можеше да си позволява да създава банки като КТБ и да ги фалира, когато реши, а сега от нея не зависи нищо. Това е драмата на господин Местан. Не зависи, защото са извън управлението. Изпаднаха в парламентарна изолация. Обръчите от фирми, които доброволно или доброзорно събраха, се разбягаха. От там следва, че няма да имат пари да купуват избори. На тази корпорация гледам като на тумор. Лекарят няма емоционално отношение към тумора. Стреми се да го изреже и изхвърли от организма.". ДПС е тумор и той, най-великия предводител на деснсницата в България ще го изреже! Победата е вече на хоризонта! Левентът Свети Георги на бял кон ще забие в сърцето на змея своето копие, циганите (прощавайте, те не са просто цигани, а зловредни скотове, помагачи на Местан), още сега нашият Свети Георги трябва да отиде по-далече, да нареди скотовете се бият преди всеки преглед, за да им докаже, че нямат нужда от здравна помощ, а турците няма да се допускат до здравна помощ, защото защитават циганите и тогава, ах, тогава… здравеопазването отново ще потече като пълноводна река, запушена сега от змея Местан и неговите помощници – скотове, турци и подобна паплач.

За жалост, и в нашите редици са се промъкнали продажници, системно торпилиращи реформаторските усилия на нашите герои отвътре, докато демонстрират уж отдадеността си за революцията. Тези врагове, уж под благовидна форма, задушават водачите ни. Ето какво написа един преставящ се за политолог враг на демокрацията и очевидно зле покрит доносник на ДПС, нарекъл се за прикритие с българското име Антоний Гълъбов: «Думите на министър Москов са напълно неприемливи в една нормална, демократична страна. Никой не може да си позволи подобно публично говорене. Няма значение, че именно това говорене осигури на министъра очаквано висока обществена подкрепа. Нямат значение и идеите му за реформа. Той прекрачи граници, които старателно биват охранявани». Бе ти турско мекере, на кого говориш? Защо вредиш на нашите юнаци, кой ти плати за това! Бе ти нямаш ли почит към новия Свети Георги? Ти да не си друговерец и талибанин, а? Ама може ли и нашия сайт, в когато се кълнем ние, професионално протестиращите, да пусне такама гадост? Гълъбов да се обеси и да се закичи главата му на копието на новия ни Свети Георги Москов!

За жалост, такива юнаци като Москов са малко. Продажното ДПС измами избирателите и те вместо да гласуват за партията на бащата на демокрацията Иван Костов, отиде да гласува за омразното ДПС. Вместо да гласуват за великия стратег Атанас Атанасов, за неуморния Батман, за мъдрия откривател Тодор Танев, който развенча Ломоносов, Неаполеон и натри носа на Фредрик Жолио Кюри. Същият мъдър професор Танев, който така, с един замах навря, да не казвам точно къде, онзи комуняга - законспириран депесар Асен Златаров, който защити онази пасмина евреите, като попречи точно когато трябваше окончателно да решим проблема и с тези юдейски гадове. Всеки културен и интелигентен, образован и знаещ човек би се подписал с две ръце под думите на мъдрия професор Танев. Дерзай професоре, ти си нашата реформаторска гордост. Вкарай тези свои величави открития в учебниците, да се помни и да се знае кога реформаторите са революционизирали образованието! Но дай и още, сега е ред да разобличиш „пълните нули” Макс Планк, Дмитрий Менделеев и Петко Стайнов. Но зловредното ДПС се опита да насъска хората срещу този титан на мисълта, който трябва да образова нашите деца. За щастие не успя.

Въпреки всичко реформаторските юнаци успяват! Във всички области. Дори и в правосъдието – там титанът на юридическата мисъл Христо Иванов пожъна и друг огромен успех, противопостави се на циганската раждаемост, като междувременно, въпреки сизифовския си мислителски труд като идеолог и стратег на съдебната революция, което е направо нечовешки труд, повиши и раждаемостта. Сега твори новата конституция, която ще направи съдебната система абсолютно независима от ДПС. "Целта на съдебната реформа не е абстрактна, a да имаме успешния отчет, какъвто имат румънците, а той се изразява в това политици и магистрати да влязат в затвора." – заключи най-видния измежду демократите в България високоерудирания Радан Кънев. Дано не му попречат злите депесари, загнездили се като скрити противопехотни мини на ключови ръководни длъжности в министерствата, Софийския градски съд, Върховния съд и Конституционния съд, следствието и административния съд и даже в министерски съвет. Аз, като заклет реформатор, бих му предложил да уволни всички магистрати (а и половината министри), защото над 99% от тях са членове на ДПС, а останалия един процент скрито ги подкрепят. Я какви кадърни юристки има в Реформаторския блок. Ми да види само приятелката на Лукарски. Ми туй момиче Йорданова е направо откритие. Тя е готов председател на върховен съд! Даже и за главен прокурор става! И си е наша! Да не говорим че такъв пост много ще и отива! Или онази неопетнена четиридесет годишна протестърка Албена Хинкова, доказано наша и медицински доказано чиста и девствена поетеса да не стане заместник на социалния министър по въпросите на възпроизводството! Да не забравяме и величавия Йоло Денев, който титанично се блъскаше с полицаите по времето на Орешарски. Що не го направим поне шеф на Агенцията по рибарство и аквакултури? Мъдър човек, дялан камък, даже и за министър от реформаторите става. Ами онова момче кришнарчето, Асен Генов, дето така направи за смях оня скулптор Любомир Далчев, доказа му че за пет пари не струва, що да не стане сега министър на културата? Така ще докажем мултикултурността си и ще запушим устата на ДПС.

Лично бъдещият кандидат за Нобелова награда по икономика, бащата на стопанската мисъл Божидар Лукарски оглави министерството на икономиката, едно превъзходно решение. И тя веднага цъфна и върза. Въпреки лукавото ДПС, въпреки цунамитата на чистачките (циганки) в министерството, въпреки протестите на тютюнджиите – депесари в промишлеността, въпреки всичко, сега икономическият прираст ще е близък или дори по-висок от този на преуспяващите страни в света като Гана, Замбия и Буракина Фасо. Нещо повече, ще е равен с този проспериращите световни икономики на Мали и Руанда. Успех, с който не може да се похвали дори Китай и Япония взети заедно. Дори световни рейтингови агенции посочиха, че прирастът ни за тази година може би ще стигне нулата, докато при Орешарски едва креташе само с жалките 2%.

Тежък жребий се падна и на крехките плещи на очарователната Меглена Кунева. Тя трябва да тегли железния ярем на властта, докато премиерът Бойко Борисов се подмотава. Не той, а тя трябва да е премиер. ГЕРБ ако искат реформи и дори революции във всички области, то веднага трябва да преотстъпят ръководството на кабинета и председателския пост на Народното събрание на титаните да реформите, на синовете на бащата на българската демокрация Иван Костов. А него веднага да направят пожизнен президент, какво ти, направо да става падишах! Тогава президентът може да си остане същият, като го произведе бащицата Костов във велик везир на модерна България. А Радан Кънев е готов за председател на Народното събрание. И веднага да сменят финансовия министър Горанов. Той си говори с Пеевски. Ужасен национален позор. Ето ти готов финансов министър – например Мартин Димитров. Ми то умен, учен, умът му сече като бръснач. И как умно говори, направо готов и за вицепремиер. Да се маха Румяна Бъчварова, тя не може на малкия пръст да му стъпи. И Вучков да се маха, при двама преуспели мъдри генерали в РБ да дадат този отговорен пост на някакво си смотано преподавателче е направо национална измяна. Ние революция ли ще правим или ще си играем на шикалки? Мястото на ГЕРБ е като присъдружна партия в РБ под ръководството на божествения Радан Кънев. Тогава Борисов може да стане например министър на спорта. Но не повече, защото има още много да се учи от същинските реформатори.

Да, и ДПС трябва веднага да се ликвидира. ДПС трябва да се саморазруши! Да се разформирова и отиде в забвението! Да се изреже тумора, както казва нашия Свети Георги Москов. Революцията ще победи, единствената умна мисъл на онзи Улянов – Ленин. Да имаш цялата власт и само след седемдесет години да я изпуснеш..., некадърник. РБ ще е на власт докато свет светува. Щото след ДПС трябва да се изстъргат от властта комунистите, после атакистите, после герберите, ако и те не слушат. Виж, друга работа са националистите – фронтоваци. И името им – патриотичен фронт, значи като революция, като куршуми, герои, епопеи, а и се е чисто по нашенски. Така хем реформаторски, хем дръзновено звучи. А и Валери Симеонов си го бива. Хич басма на цепи на цигани, турци, евреи и подобна скотщина, както казва нашият велик юнак Москов. Те стават за наши бойни другари в революцията на реформите. С тях трябва повече да взаимодействаме, те по ни приличат и по интелект и по идеология и по приоритети. И те мразят ДПС, което е основен фундамент за всяко наше другаруване. Нещо повече – братя сме и по омраза! Да не кажа че сме еднояйчни близнаци. С тях да си направим една чисто наша коалициика, а и Първанов може да остане, нека да не забравяме, че той дойде от ОКЗНИ (Общонароден комитет в защита на националните интереси), която беше срещу връщането на имената на турците. Малко е бил комунист, а и му е простено. Изкупил е греха си.

Иде ми завърша изповедта си с думите, с които неизменно е завършвал изказванията си в сената един римлянин. За каквото и да говорил, великия (но по-малко велик от нашия Радан Кънев, разбира се!) оратор Марк Порции Катон – Стари: „...и все пак Картаген (така в древния Рим са наричали ДПС) трябва да бъде разрушен”. Исторически доказано, че ДПС вреди на света от поне тридесет века. Толкоз! Какво повече да кажеш? Най-сетне иде Свети Георги (Москов) с меча…